игри в дома

Начало | игри в дома | Четири в редица нареди и победи!

Четири в редица нареди и победи!

Аз детето | 2020-05-27

Четири в редица нареди и победи!

Семейните игри са истинско щастие за студените есенни и зимни дни у дома! Подходящи са за всяко време от деня, в което семейството и/или приятелите ви са свободни и винаги носят много радост, усмивки и добре прекарани мигове. Повярвайте, много по-забавно е от това да седите пред телевизора или всеки да е вперил поглед в някой екран и да цари тишина вкъщи или пък всеки да се подхилква на нещо за което другите не знаят. Една такава игра сплотява семейството и приятелите, учи ни как да общуваме по-лесно и е просто весела и прекрасна. Ясно е че с думи няма как да ви убедим, затова направо нека ви предложим една такава игра. Още по-забавното е, че ще си я направите съвсем сами. Тя ще е вашето творение, което ще забавлява всички. Може и да ви се струва нещо обикновено, но ще видите, че ще предизвика хубаво приятно чувство и гордост.

За тази забавна игра с четири редици, както я наричаме ние, ще ви трябват:

  • плитка кутия (най-подходяща е такава от пица)
  • 8 пластмасови капачки с един цвят и още 8 с друг цвят (ние сме използвали сини и червени)
  • цветно тиксо или няколко цветни маркера
  • велкро точки (продават се в много книжарници или хипермаркети) или пък просто двойнозалепваща лента
  • ножица

Прави се бързо, а осигурява часове на забавление.

Първото, което трябва да направите е да разделите капака на кутията на квадратчета. Ще е хубаво те да са равни, затова е добра идея първо да начертаете с молив или маркер. Пет квадратчета вертикално и 7 хоризонтално – това е формулата, която трябва да следвате. Можете да използвате и линия, за да премерите големината, така че да са равни. Но ако не искате да усложнявате нещата просто начертайте пет хоризонтално и след това седем вертикално от едната страна и същото от другата. След това на мястото което остава рисувате още и така се събират и без линия. След това можете да ги очертаете с цветно тиксо или пък просто да ги очертаете пак с различни по цветове маркери. Играта е забавна, така че нека да е цветно.

После остава във всяко квадратче да залепите по една велкро точка или пък парче двойно залепваща лента. Същото направете и по капачките. Забравихме да кажем, велкро е онзи плат, който има на чадърите, за да се закрепят свити. Досещате се, залепва се едно за друго. Ако не сте намерили, спокойно можете да ползвате и двойно залепваща лента. Единственият проблем при нея е, че за всяка игра ще трябва да я сменяте. Но пък не е чак толкова трудно.

Я вижте, вече направихте играта. Сега просто трябва да облегнете капака на кутията някъде, а в долната ѝ част да наредите цветните капачки от едната и другата страна и всеки да седне при цвета, който е избрал.

Забавното на тази игра е, че има едно много просто правило. Всеки се редува да поставя капачка на полето, като целта е да подредите четири капачки от вашия цвят една до друга преди противника си, като в същото време го блокирате той да не направи това. Първият успял печели, ако пък никой не успее – никой не печели. Толкова! Лесно и забавно за всеки!

От една проста кутия могат да станат и други забавления, ето още от нашите идеи за вас:
Забавлявайте се тройно и творете на квадрат с този интересен театър на сенките
Весел полярен театър
Направи си сам пъзел



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град