игри в дома

Начало | игри в дома | Нарисувайте лилия – разкошното цвете с интересна история

Нарисувайте лилия – разкошното цвете с интересна история

Аз детето | 2021-04-21

Нарисувайте лилия – разкошното цвете с интересна история

Деликатната лилия – цветето символ на чистота и невинност. Цвете, което от дълги години краси кралските дворци, някои икони и дори монети. Да не говорим пък в колко приказки и анимационни филми лилията има особено важно значение. Искате ли да научите нещо интересно за красивото цвете, а след това и да разберете най-лесния начин по който можете да го нарисувате? Тогава четете по-надолу!

Лилията е цвете с богата история. За първи път писмено се споменава още през 1700 година, а да не говорим, че много френски крале, както и в древна Гърция и Рим обичали да украсяват с лилии различни фрески, вази и дори дрехите на благородниците. Още преди това пък е доказано, че египтяните са правили ароматни масла от това красиво цвете. Неговите лечебни свойства пък били споменати дори от самия Хипократ. Според най-популярната древногръцка легенда лилията се появила благодарение на Хера – богинята и съпруга на Зевс. Немските приказки пък ни казват, че някога в лилиите са живели елфи. Всяка вечер тези малки фантастични същества излизали от своите домове (цветята) и помагали на природата. В християнството, лилията символизира чистота и невинност. При толкова красота и все хубави думи вече сме сигурни, че лилията заслужава да бъде нарисувана от вашите талантливи ръце!

Следвайте стъпките и ще нарисувате най-красивата лилия! Не забравяйте обаче че ще ви трябват молив, водни боички, четка, лист хартия и вода. Ще нарисувате лилията с така наречената „мокра техника“. Тя най-добре ще съвпадне с красотата на истинското цвете, а и не е хич трудно.

1. Начертайте лека скица на лилия с молив. Лесно е! Просто направете голям кръг и линия под него. Вътре в кръга направете по-малък, а в разстоянието, което остава между тях нарисувайте венчелистчетата. Можете да нарисувате само една лилия или три една до друга, както сме направили ние. След това с помощта на четката и капки вода намокрете листа. Бързо, преди да е изсъхнал капвайте зелен, жълт и оранжев цвят от водните боички, като избягвате самата лилия. Оставете боята да се разпространи чрез водата и дори и да се размаже, няма страшно – това е търсения ефект.

2. Натопете четката в синя боя и с вертикални движения направете фона по-красив и наситен. Правейки това ще създадете усещането за движение. Сякаш духа лек вятър, който люлее лилията.

3. С помощта на бледосиня боя очертайте контурите на цветето.

4. Продължавайте да очертавате малко по-навътре и по-навътре рисунката със жълто, кафяво и зелено.

5. Накрая с четка и зелен цвят нарисувайте и тичинка. Ако ви затруднява може и с цветен молив – пак ще стане красиво. Върховете на тичинките направете с малки точки от оранжев и кафяв цвят. Не забравяйте и тревата – важен детайл. Прави се от тънки линии зелено и кафяво.

Сега оставяте картината да изсъхне и сте готови. Имате истински красива и почти жива лилия.

Ако обичате да рисувате, имаме за вас още интересни предложения:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Да нарисуваме пингвинче в стил „kawaii“
Да нарисуваме Маринет бързо и оригинално



Коментари
1 коментар

Радина , 9 г.,

Публикувано на 26.08.2017

ЗДРАВЕЙ АЗ СЪМ РАДИНА ТОВА КОЕТО СИ НАРИСУВАЛ-ЛА Е ФАНТАСТИК ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град