любопитно

Начало | любопитно | Как се създава комикс?

Как се създава комикс?

Аз детето | 2020-08-28

Как се създава комикс?

Обичате ли да четете за приключенията на X-Men? Какво ще кажете за Супермен? Или пък „Пазителите на Галактиката“ са по-скоро във ваш стил. Ако някоя от тези истории ви е позната, вероятно сте чели някоя от най-популярните видове книги или по-скоро наречени „графични романи“ – комикси! За мнозина обаче четенето на комикси не е достатъчно. Сигурно има такива от вас, които мечтаят да създадат свои собствен комикс? Ако е така, не сте сами. Хората по целия свят измислят нови истории всеки ден. Процесът на писане на комикс обаче може да е обезсърчителен. Най-често, защото е трудно да решиш откъде да започнеш! Но ние знаем колко сте талантливи, затова имаме няколко полезни съвета за вас!

Като начало запомнете, че всички страхотни комикси започват с чудесна идея. Измислете интересен главен герой или едно вълнуващо приключение. Оттам можете да изградите цяла група от герои и да си представите света, в който живеят. След това съставете сюжета на вашата история. Кой е основният конфликт? Какви събития ще доведат до кулминацията? След като идеята ви бъде напълно оформена, е време да започнете да пишете.

Преди да проектирате визуалните елементи на вашия комикс, трябва да напишете историята или сценария. Дори да започнете с очертания на историята може да ви помогне да ръководите работата си. След като знаете основните събития, които ще се случат в историята, можете да изберете оформлението на комикса. Ако обичате да рисувате, рисуването на вашия комикс може да бъде най-вълнуващата стъпка! Когато представяте идеята си, изглежда ли тя като комикс за супергерой? Или по-скоро прилича на графичен роман или на аниме комикс? Определянето на стила на вашия комикс е много важно. След като визуализирате историята в главата си, най-накрая можете да я оживите на хартия.

Повечето създатели на комикси скицират първо комикса с молив, след което добавят думи и цвят по-късно. Това им помага да избегнат грешки във финалния комикс. Друг вариант е да използвате дизайнерски софтуер за създаване на графики за вашата история. Докато създавате картинките, не забравяйте да оставите място за текст. Ще искате да имате достатъчно място за добавяне на диалог и звукови ефекти.

Когато комиксът ви е почти готов, последната стъпка е да публикувате работата си. Много автори продават своите комикси онлайн или позволяват на хората да изтеглят части от тях безплатно. Това може да ви помогне да станете известен писател. Ако мечтаете един ден да пишете за издатели като Marvel или DC Comics, това е чудесен начин да започнете. Повечето големи издатели на комикси търсят истории, които вече са популярни сред онлайн аудиторията. Колкото по-голяма аудитория изградите, толкова по-добре.

Вие сте следващият страхотен автор на комикси? Ще бъдеш ли един ден толкова известен като Стан Лий? Кой знае? Ако работите усилено върху своите творения, всичко е възможно!

Прочетете още:
В света на комиксите: вълнуваща и богата история



Коментари
1 коментар

Памела Стефанова, 20 г.,

Публикувано на 22.08.2021

Преди години бях измислила комикс за ,,Молекули - чудовища", за ензими и инхибитори, и за фотосинтезата. Ако намеря някой от тях, ще ви го изпратя. А пък може и пак да започна да се занимавам да правя комикси ;)
От редакцията: Предварително благодарим. :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град