спорт

Начало | спорт | Burgas Skate Open се завръща за шеста поредна година с вълнуващи скейт състезания

Burgas Skate Open се завръща за шеста поредна година с вълнуващи скейт състезания

Аз детето | 2020-08-17

Burgas Skate Open се завръща за шеста поредна година с вълнуващи скейт състезания

В периода 21-23 август най-добрите български скейтъри ще мерят сили срещу международни гости на 6-тото поредно издание на състезанието Burgas Skate Open. Организатори на събитието са община Бургас и Amnesia Skate Shop с партньорството на Red Bull. В края на месеца атлети от Колумбия, Португалия, Бразилия, Гърция, Румъния и Чехия ще премерят сили с най-добрите карачи от местната сцена. Атлетът на един от спонсорите, познат като човекът, който винаги живее на раба’ – Максим Хубанец – ще бъде специален гост на състезанието. Многократният шампион на Чехия ще пристигне на 20-ти август, за да се присъедини към warm-up парти събитие, организирано в X-Challenge Park, Царево.

За първа година Burgas Skate Open отваря категория жени, като всички дами, любителки на спорта, ще могат да се присъединят. Местата, на които ще се проведе състезанието, са няколко:

  • 21.08 – Летен Театър в морска градина, Бургас
  • 22.08 – скейт парк „Изгрев“
  • 23.08 – скейт парк „Изгрев“

Тази година скейтът е съпътстван от наситена културна програма. По време на състезанието ще бъде представена фотографска изложба на Велико Балабанов, Ивайло Дончев и Михаил Новаков посветена на спорта. В бар Барабар ще бъде прожектирана премиера на най-новия български скейт филм, чието заглавие се пази все още в тайна. Хип-хоп групата So Called Crew – Евгени Енчев (Гена), Матю Стоянов (Жлъч), Илия Григоров (Григовор) и Филип Църов (Трашър) – ще закрие състезанието с концерт, отново в бар Барабар.

Повече актуална информация за събитието ще намерите на: https://bit.ly/BurgasSkateOpen

Прочетете още:
Скейтбординг за начинаещи – основни съвети и правила
Феята на скейтборда е само на 9 и прави трикове, на които всеки би завидял



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град